About vanilla:

Hello =)

Being here is not really your fault but once you came, feel invited to drink a vanilla-scented tea with me, my blog and an apple. If you happen to like it, feel invited to come again!



And stay positive!



31.03.10 г.

независима коалиция от портокали

Срещнаха се на жълтите павета, точно когато заваля първият сняг, който всъщност беше минус първият,понеже беше адски студ. Тя трепереше като махало с незатихващ период, той пък носеше куфарче с портокали и клещи за болтове без резба, клас М16. Опитаха се да пресечат улицата, случи се така, че тя се подхлъзна, понеже беше толкова кекава, колкото Остеопорозата беше безсилна пред Фастум гел и Аспирин. Не както се случва по филмите, на него не му направи впечатление, т.к. бързаше да се прибере да си бели портокали и да гледа "Горещо" с бившата му съученичка Венетка, но тя така се развика, че той се стресна, от уплаха си изпусна куфарчето, портокалите се разбягаха по паважа, един я удари в челото, тя изгуби съзнание и чак тогава на него му стана съвестно.Бяха цели две кила. Започна да събира портокалите си с клещите, взе й късметлийския портокал, премина на другия тротоар и я попита: "Искаш ли кърпичка или поне един болт? Без резба е.".
Тя..нямаше как да му отговори; в това време изпонаизкачаха шофьорите, почнаха да клюкарят, да чоплят семе и да си говорят защо портокалите от женския пазар се развалят толко бързо. Тя все още си лежеше, но ето че на-накрая един гълъб кацна върху раменете й и понеже й натежа асиметрично, тя се сети да стане. Разказа на всички какво е сънувала, а той се приближи и я попита..."Помниш ли ме...веднъж, в един сън..." Тя, понеже беше в хиперхормонален период от житейския си път, имаше невероятно силно обоняние в този момент и подуши какво има в куфарчето му. Нападна го с токчето на обувката си и него го заболя. Заболя го. Още повече от това, че шофьорите му се смееха, а проклетият гълъб беше кацнал на отворилото се куфарче и кълвеше портокалите МУ. Разплака се, тя му каза да се стегне, той се вдърви от ужас и разви алергия от портокали, а по-късно в НС гласува закон против токчетата на обществени места, но..постигна само да има "маси за токчета" и "маси за без токчета".
Когато врявата отмина, той се сети, че тази жена е осмислила деня му, понеже по-късно разбра, че "Горещо" било в отпуска и че не е изгубил нищо и не е ял портокали напразно. Реши да я издири. Тръгна из всички магазини за обувки, показваше белега на челото си и питаше продавачките:" Да сте продавали модел с ей такъв отпечатък на ток, 37 номер?", регистрира се из повечето социални мрежи, направи си блог в Elle, Marie Claire, Cosmopolitan, Playgirl, Веселата домакиня, Обувки, Мода, Коса и стил и накрая в 3-та възраст. Но нищо не даваше резултат.
След около година, отново минавайи по същия път с куфарче, пълно с мандарини, че тая алергия беше мноо зла, той той получи знак! "Паркирането забранено" и под него жълто фордче нагло спряно накриво със забравени светнати фарове. В него седеше тя, не трепереше, а беше в устойчиво равновесие и се червеше пред огледалото. Той й почука на стъклото и я почерпи с мандарина.
Тогава паяк дойде и отнесе нея и колата, че общината трябва някак да се издържа.
Повече не я видя. Мандарини не погледна. Обади се на Венетка и й каза, че с русо никога не й е приличало и се самоуби с ударна доза портокал и три четвърти.

Поуката: спазвайте знаците за движение по пътищата!