About vanilla:

Hello =)

Being here is not really your fault but once you came, feel invited to drink a vanilla-scented tea with me, my blog and an apple. If you happen to like it, feel invited to come again!



And stay positive!



25.06.11 г.

Принцесата и Жабока, приказката!

Жабата се излежавала лежерно на един лилиев лист в блатото "Мор", чакала с лакомо издаден език някоя муха и се чудела как да си махне петната с непрваилна кръгла форма. След има няма няколко часа кибичене, Жабата налапала една тлъста муха. Глътнала я, обаче се задавила и изплюла пеперуда. Пеперудата от UV лъчите се превърнала в принцесата на Кралството, която били обявили за безследно изчезнала( щото не искали да си признаят, че момата съвсем била скъсъла синджира и била избягала с един знахар).Новоизлюпената принцеса обаче, от страх Жабата да не разкаже на всички, че е Нейно Величество е живяла в храносмилателната система на някво си земноводно, настъпила Жабата и тя умряла. Погребала я в двора на замъка, обаче си измърсила под ноктите с кал. Решила най-нагло да се изтърси в двореца и да се яви на масата за вечеря, твърдо решена да се разкае най-искрено, че е избягала с билкаря и да помоли Краля пак да я приюти и да й купува пуканки.

Речено- сторено. Промъкнала се в трапезарията и право при Царя. Прошепнала му на ухо да не крещи и да не се възмущава на миризмата на водорасли, когато-О, ужас!!!- той видял мръсните й нокти. Веднагически я изпъдил от масата и й казал, че няма да вечеря.

Принцесата обаче заболяла от анорексия.

Обаче пък Принцът на съседното Кралство- виден коцкар,който бил на гости, смело се заел със задачата да я спаси, че после ТЯ да му бъде длъжница, колкото си време ТОЙ поиска.

Спасил я с наденици. Самичък ги бил направил.

Промъкнал се в покоите на измъчената и освирепяла от глад, нещастие и блатни аромати принцеса, храбро й поднесъл надениците в парче вестник и я заставил да ги изяде пред очите му, имитирайки загриженост.

Тя, в глада си, ги налапала и чак накрая го попитала КАК той е успял да намери каймица по това време на годината и в тази част на Кралството( тук сиииички били вегетарианци). Той й отвърнал, че благодарение на невероятния си, неизменен, остър, мъжки нюх и обоняние, изкопал от градината на двореца някаква си прясно заровена жаба и с меча си я разчленил.

Принцесата просто ...повърнала.

И принцът бил обвинен в отравяне на знатни особи, а Принцесата била подложена на прочистваща диета със зеле и преварена вода с розмарин 301 дни.

Изводът е, че не трябва да копаете в градини на дворци, да вярвате на принцове и да настъпвате жаби.

После всички, без Жабата и Принца, живели щастливо!