About vanilla:

Hello =)

Being here is not really your fault but once you came, feel invited to drink a vanilla-scented tea with me, my blog and an apple. If you happen to like it, feel invited to come again!



And stay positive!



25.06.11 г.

Приказка за Прашинка

Тя се казваше Прашинка. Не й допадаше факта, че всяка сутрин трябва да източва водата, за да дойде топлата, та да може да си измие лицето. Веднъж беше толкова недоволна от този факт, че реши, че най- добре би било да се измие в кухнята. Глупости. Прашинка още не беше будна, така че нищо не беше решила.
Тя спеше дълбоко. Имаше дълга черна коса и дълги черни вежди и дълги черни крака. Но не беше манекенка. И не живееше със съруга си. Бяха се разделили, защото Тя не понасяше дъха му сутрин, а Той упорито отказваше да се откаже от биберона. И от супер-специалната си бормашина, с която й дупчеше саксийте.
Прашинка не страдаше от комплекси за малоценност. Натъжаваше я обаче фактът, че когато пуска прахосмукачката, рискуваше да се самоубие, което хич не беше забавно за дама като нея.
Веднж й се случи друга случка, но тогава беше будна; звъннаха й от ТВ поу, поканиха я да отиде на кастинг за асистентки, но когато се сблъскаха с нейната така нетипична личност, минаха на вариант Б- асистент. На нея не й пукаше.
Друг път пък в парка я сгази кола. Буквално. Кола от корекомско яйце. А пък един друг път, вятърът й вдигна полата. Всъщност и тогава не й пукаше.
Прашинка бе израсла в много изискано семейство: то не бяха кристални чаши за закуска, то не бяха бели килими по стаите, то не беше едното чудо...беше свикнала на разкош. В сегашното й съществуване тя беше направила няколко компромиса, но това не й даваше мира. Не можеше така...Нощем се будеше от кошмари, че ще бъде изнасилена от бацил или че ще се превърне в бактерия, ако продължава да спи в чершафи, купени от Женския пазар...Всеки ден се поливаше с етилов спирт за дезинфекция, от който й се белеше кожата( на жаргон- обвивката). Но стига за Прашинка! Само да спомена факта, че едалечна роднина с Пепеляшка. Сам дето постоянно злословеше за нея, че била овъглена и зуумната 10 на н-та пъти, че да изглежда така.
Пък за Снежанка казваше, че била изровена в Аляска, докато се цанела за асистентка в местното "Колелото на Къци Ледаров на късмета", но замръзнала.
Най- общо Прашинка просто я беше яд, че не е толкова известна. Даже едната Мадона я били знаели по целия свят...
Като стана дума за Мадона, просто трябва да се каже, че тази жена не е наред.
Също не е наред Анджелина Джоли, понеже била казала, че иска 17-то дете. А всички знаят, че о 17 деца имат ненаредните жени.
Ще спя.




някъде зимата на 2009 или по-рано;
vanilla